Λίμνη Ηραίου: Ένας παράδεισος μόλις μια ώρα από την Αθήνα(VIDEO) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2020

Λίμνη Ηραίου: Ένας παράδεισος μόλις μια ώρα από την Αθήνα(VIDEO)







Η Λίμνη Βουλιαγμένη είναι λιμνοθάλασσα που βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουτρακίου, πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στον οικισμό Περαχώρα. Έχει μέγιστο μήκος 2 χλμ. και μέγιστο πλάτος περίπου 1 χλμ. Το βάθος της δεν υπερβαίνει τα 40 μέτρα.

– Ο Ναός Ηραίου Περαχώρας αποκαλύφθηκε από τον Χάμφρεϊ Πέιν που με τις εργασίες της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής υπό την καθοδήγησή του, έφεραν στο φως τα πιο σημαντικά απομεινάρια του πρώιμου κορινθιακού πολιτισμού των ιστορικών χρόνων. Κεντρικό ρόλο στη σκηνή του αρχαιολογικού χώρου έχει το αρχαίο ιερό της θεάς Ήρας· για χάρη της άλλωστε ολόκληρος ο χώρος λέγεται και Ηραίο. Τα απομεινάρια του ναού της Ήρας χρονολογούνται από τον 6ο π.Χ. αι.

– Ο ναός του Απόλλωνα, είναι αρχαϊκός ναός στην Αρχαία Κόρινθο χτισμένος με μονολιθικούς δωρικούς κίονες. Από τους 40 που υπήρχαν, σήμερα σώζονται μόνο 7 όρθιοι σε περίοπτη θέση πάνω από τα ερείπια της αρχαίας αγοράς. Ο ναός χτίστηκε το 530 π.Χ. περίπου. Ο ναός αποτελεί σήμα κατατεθέν της Κορίνθου.

– Η λίμνη Βουλιαγμένης παρουσιάζει τη γεωγραφική ιδιομορφία, το βορειότερο άκρο της να μην είναι ένα, αλλά δύο. Τα δυο Βόρεια άκρα της λίμνης Βουλιαγμένης βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς γεωγραφικό πλάτος. Το Βορειοδυτικό άκρο της http://goo.gl/maps/pmVWf και το Βορειοανατολικό άκρο της http://goo.gl/maps/7MTgo βρίσκονται στις 38,0328 μοίρες γεωγραφικού πλάτους.

– Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή το ναό του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο http://goo.gl/maps/lbscM και πλευρές έως, α) το Βορειοδυτικό άκρο της λίμνης Βουλιαγμένη http://goo.gl/maps/pmVWf (14,12 χλμ) και β) το Βορειοανατολικό άκρο της λίμνης Βουλιαγμένη http://goo.gl/maps/7MTgo (14,17 χλμ). Βίντεο https://vimeo.com/129165578

– Ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή το ναό του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο http://goo.gl/maps/mipuH και πλευρές έως, α) το Δυτικό άκρο της λίμνης Βουλιαγμένη http://goo.gl/maps/dZa5A (13,7 χλμ) και β) το Ανατολικό άκρο της λίμνης Βουλιαγμένη http://goo.gl/maps/bcqN9 (13,83 χλμ). Βίντεο https://vimeo.com/129165932

Και επειδή οι Μεγάλοι Γεωμέτρες γνώριζαν ότι τα εν λόγω δυο ισοσκελή τρίγωνα πιθανόν να εκλαμβάνονταν από τον Πολιτισμό μας ως τυχαία (ακούγεται παράλογο ένας ναός του Απόλλωνα να χτίστηκε εσκεμμένα κατά τρόπο που σχηματίζει ισοσκελή γεωδαιτικά τρίγωνα με τα άκρα μιας λίμνης…), για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι τα τρίγωνα ΔΕΝ πρόεκυψαν τυχαία, τα «δένουν» με ένα ακόμα μνημείο, το γειτονικό ναό του Ηραίου Περαχώρας, με τον εξής εκπληκτικό τρόπο: Τέλειο ισοσκελές είναι το τρίγωνο με κορυφή το ναό του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο http://goo.gl/maps/4zz1k  και πλευρές έως, α) το ναό της Ήρας Περαχώρας http://goo.gl/maps/42695  (13,8 χλμ) και β) το Ανατολικό άκρο της λίμνης Βουλιαγμένη http://goo.gl/maps/Jqe1x (13,83 χλμ) !! Βίντεο https://vimeo.com/129166180

Ο ναός του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο υμνεί τη ζωογόνο δύναμη του νερού της λίμνης Βουλιαγμένης. Χτίστηκε δίπλα της, σε σημείο τέτοιο, έτσι που μεταξύ της λίμνης και του Ναού του Απόλλωνα να δημιουργούνται τέλεια γεωδαιτικά τρίγωνα, για να υποδείξει στον Πολιτισμό μας τον γεωδαιτικό Κανόνα Αρμονίας μεταξύ των λιμνών της Γης.
alampasis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες