Χαρδαλιάς για Έλληνες στο Λονδίνο: Επέστρεψαν άτομα με προβλήματα υγείας - Κάποιοι δεν μας δίνουν τα στοιχεία τους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020

Χαρδαλιάς για Έλληνες στο Λονδίνο: Επέστρεψαν άτομα με προβλήματα υγείας - Κάποιοι δεν μας δίνουν τα στοιχεία τους

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για το θέμα των εγκλωβισμένων Ελλήνων στο αεροδρόμιο του Λονδίνου που λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα
Παρέμβαση στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του OPEN έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με το θέμα των εγκλωβισμένων Ελλήνων στο αεροδρόμιο του Λονδίνου που λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Παράλληλα αποκάλυψε ότι αρκετοί από αυτούς δεν δίνουν τα στοιχεία τους στην Πολιτική Προστασία.

«Οι ιδιαίτερες συνθήκες που αφορούν τον κορωνοϊό έχουν ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς του κράτους. Το κράτος έρχεται να καλύψει πραγματικές ανάγκες συνανθρώπων μας που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια. Χθες το βράδυ φέραμε 30 ανθρώπους από το Λονδίνο, οι οποίοι ήταν όλοι με διάφορα προβλήματα υγείας. Είτε κάποια παιδάκια που κάνουν χημιοθεραπείες είτε κάποιοι που είχαν εγχειριστεί και είχαν εγκλωβιστεί εκεί που έπρεπε να επιστρέψουν. 30 καθαρά υγειονομικού ενδιαφέροντος συμπολίτες μας. Σήμερα, αυτό που κάνουμε, είναι να καταγράφουμε τους ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας υγειονομικής ή δεν έχουν να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης μίσθωσης ή είναι εγκλωβισμένοι από transit πτήσης», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Οι άνθρωποι αυτοί καταγράφονται και θα επιστρέψουν στην πατρίδα. Όμως, δεν γίνεται στους 72 του Λονδίνου οι 24 να μη μας δίνουν πληροφορίες και να είναι οι ίδιοι που βγαίνουν και μιλούν για ξεχασμένα Ελληνόπουλα. Οι οποίοι έχουν σπίτια να μείνουν, δεν μας εξηγούν αν εμπίπτουν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες και είναι άδικο να μην καλύψουμε πραγματικές ανάγκες», είπε.

newpost.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες