Λουτράκι:Μετακινείται ο σταθμός του ΚΤΕΛ-Οι Aλλαγές σε στάσεις και δρομολόγια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020

Λουτράκι:Μετακινείται ο σταθμός του ΚΤΕΛ-Οι Aλλαγές σε στάσεις και δρομολόγια

Εγκρίθηκε η μετεγκατάσταση του Σταθμού της ΚΤΕΛ Κορινθίας (σταθμός Λουτρακίου) στη νοτιοανατολική γωνία του δημοτικού χώρου στάθμευσης οχημάτων. (Δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο).
Κατόπιν αυτού θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα πλαίσια της μετεγκατάστασης του Πρακτορείου ΚΤΕΛ εκτός της κεντρικής περιοχής του Λουτρακίου.
Ποιο συγκεκριμένα:
  1. Δημιουργία χώρου τερματικού σταθμού ΚΤΕΛ
  2. Δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης (πιάτσα ταξί- φορτοταξί) . Η διαδρομή που θα ακολουθούν τα λεωφορεία (προερχόμενα από Αθήνα) θα είναι κατά την άφιξη Λεωφ. Αθηνών, δεξιά οδό Δημοσίων Υπαλλήλων και αριστερά οδό Κωνσταντινουπόλεως και στάθμευση στο πρακτορείο. Η αναχώρηση θα γίνεται μέσω της οδού Ανδρούτσου, αριστερά οδού Μάτση και συνέχεια αριστερά στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και Λεωφ. Αθηνών.
  3. Κατάργηση των στάσεων. “Τράπεζα Πειραιώς” (μεταξύ Μεγάλου Αλέξανδρου-Τομπάζη), “Δημοτικός χώρος στάθμευσης” (μεταξύ Νοταρά-Μάτση) και “Εργοστάσιο ΗΒΗ” (Δημοσίων Υπαλλήλων –
    Αιγαίου, κατεύθυνση προς Λουτράκι). Οι υπόλοιπες στάσεις της διαδρομής Αθήνα-ΛουτράκιΑθήνα παραμένουν ίδιες.
  4. Τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορείων (προερχόμενα από Κόρινθο) σε σχέση με την ανωτέρω διαδρομή.
    Συγκεκριμένα θα εισέρχεται στο κέντρο του Λουτρακίου μόνο να αποβιβάζει κατά μήκος της Ελευθερίου Βενιζέλου, δηλαδή άφιξη από λεωφ. Αθηνών, συνέχεια επί Ελευθερίου Βενιζέλου πορεία προς την πλατεία της 25ης Μαρτίου (διάδρομος αποβίβασης επιβατών) συνέχεια
    πορεία-αναστροφή της πλατείας 25ης Μαρτίου και επιστροφή μέσω Ελευθερίου Βενιζέλου, αριστερά οδό Μάτση, δεξιά Ανδρούτσου και στάθμευση στο πρακτορείο.
  5. Η επιβίβαση των επιβατών προς Κόρινθο θα γίνεται από το νέο πρακτορείο.
  6. Η αναχώρηση θα γίνεται μέσω της οδού Ανδρούτσου, αριστερά οδού Μάτση και συνέχεια αριστερά στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και λεωφ. Αθηνών. Η διαδρομή μέσω της Ελευθερίου Βενιζέλου προς την πλατεία 25ης Μαρτίου θα επαναξιολογηθεί με την λειτουργία του νέου πρακτορείου (ιδίως για τους θερινούς μήνες).
  7. α) Κατάργηση των στάσεων “Δημοτικός χώρος στάθμευσης” επί της οδού Ελ. Βενιζέλου (Μάτση-Νοταρά, προς Ισθμό), “Τράπεζα Πειραιώς” (μεταξύ Μεγάλου Αλέξανδρου-Τομπάζη, προς Ισθμό).
    β) Δημιουργία νέων στάσεων “Δημοτικός χώρος στάθμευσης” επί της οδού Ελ. Βενιζέλου (Μάτση – Νοταρά, προς κέντρο),“Δημαρχείο-ΚΕΠ” επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (μεταξύ οδό Καποδιστρίου – Περιάνδρου, προς πλατεία 25ης Μαρτίου), “Πλατεία 25ης Μαρτίου” (μπροστά από Εθνική τράπεζα). Οι υπόλοιπες στάσεις της διαδρομής Κόρινθος – Λουτράκι – Κόρινθος παραμένουν ίδιες.
  8. Η διαδρομή που θα ακολουθούν τα λεωφορεία (προερχόμενα από Σχοίνο-Περαχώρα) θα είναι κατά την άφιξη οδό Γεωργίου Λέκκα, συνέχεια οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως, αριστερά Ιάσονος, δεξιά Ελευθέριου Βενιζέλου, αριστερά οδό Μάτση, δεξιά στην οδό Ανδρούτσου και στάθμευση στο πρακτορείο. Η αναχώρηση θα γίνεται μέσω της οδού Ανδρούτσου, αριστερά οδός Μάτση και συνέχεια δεξιά στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και οδό Γεωργίου Λέκκα.
    9. Δημιουργία νέων στάσεων οι οποίες θα είναι : “Πλατεία 25ης Μαρτίου” (έναντι και μπροστά από Εθνική τράπεζα), “Δημαρχείο-ΚΕΠ” επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (μεταξύ
    οδό Καποδιστρίου-Περιάνδρου), “Δημαρχείο-ΚΕΠ” Ιάσονος (Ελευθερίου Βενιζέλου-Εθνικής Αντίστασης), “ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ” επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (μεταξύ Μεγάλου Αλέξανδρου – Χατζοπούλου) και “Δημοτικός χώρος στάθμευσης” επί της οδού Ελ. Βενιζέλου (μεταξύ Μάτση–Νοταρά, δυο κατευθύνσεις). Οι υπόλοιπες στάσεις της διαδρομής ΠεραχώραΛουτράκι-Περαχώρα παραμένουν ίδιες.
    10. Τροποποίηση του πλάτους της οδού Αγίου Ιωάννου μεταξύ των οδών Κουλούκη και Γ. Λέκκα επί της πλατείας 25ης Μαρτίου.
    Με τη ρύθμιση αυτή τα λεωφορεία-φορτηγά θα μπορούν ανεμπόδιστα να εκτελούν αναστροφή (U-turn) επί της πλατείας της 25ης Μαρτίου. Η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου θα αποτρέψει την παράνομη στάθμευση παρά το κράσπεδο και θα αναδείξει τον πεζόδρομο της Αγίου Ιωάννου (θα λειτουργεί σαν διέξοδος των πεζών προς την παραλία). Η κυκλοφοριακή ρύθμιση αποσκοπεί στην ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και της κίνησης των πεζών. Προβλέπεται τοποθέτηση κυβόλιθων στο ανωτέρω τμήμα της οδού. Η
    κατασκευαστική διαμόρφωση του τμήματος, που διαπλατύνεται, μπορεί να γίνει σε μελλοντικό χρόνο
    11. Χωροθέτηση στάσης με την ονομασία “25η Μαρτίου” επί της οδού Ελ. Βενιζέλου στην τριγωνική πλατεία, η πρώτη με κατεύθυνση προς καταρράκτες και η δεύτερη εμπρός της Εθνικής Τράπεζας με κατεύθυνση προς Ισθμό.
    12. Αφαίρεση των πλαστικών εύκαμπτων κολωνακίων σήμανσης στάθμευσης στο τμήμα της στάσης προς καταρράκτες.
    13. Δημιουργία δύο διαβάσεων πεζών, εγκάρσια επί της Γ. Λέκκα στο σημείο συμβολής της με Οσίου Παταπίου και εγκάρσια της Οσίου Παταπίου στη συμβολή με Γ. Λέκκα.
    14. Τοποθέτηση 4 νέων πινακίδων Π-21 στο σημείο που δημιουργούνται οι δύο διαβάσεις πεζών σύμφωνα με το συνημμένο στη μελέτη σχέδιο.
    15. Μονοδρόμηση της οδού Κωνσταντινουπόλεως από την οδό Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το πρακτορείο ΚΤΕΛ με κατεύθυνση προς το πρακτορείο για την ανεμπόδιστη άφιξη των λεωφορείων προς το πρακτορείο.
    16. Η οδός Ιωνίας παραμένει μονόδρομος με κατεύθυνση προς Δημοσίων Υπαλλήλων.
    17. Τροποποίηση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης της περιοχής όπου θα εγκατασταθεί ο τερματικός σταθμός του ΚΤΕΛ και η υλοποίηση της ρύθμισης θα γίνει με εγκατάσταση σήμανσης.






Πηγή:loutrakiblog.gr


Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες